BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijesti

KONJIC Gradonačelnik Ćatić posjetio povrijeđenog vojnika nakon pada helikoptera

Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio je danas mjesto pada helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Buturović Polju. Kako je poznato, helikopter tipa UH-1H srušio se u Jablaničko jezero u 11 sati, a četveročlana posada u sastavu pilot, kopilot, tehničar-letač i specijalist službe traganja i spašavanja, nije životno ugrožena i nalazi se na preventivnom liječničkom prijemu u hitnoj pomoći u Konjicu.

Nakon što je izvučena iz jezera, posada je prevezena u konjičku bolnicu gdje su zadržani na preventivnom pregledu. Gradonačelnik Ćatić je lično posjetio povrijeđenog vojnika i poželio mu brz oporavak.

Helikopter je bio angažiran na generalnoj probi za planiranu vježbu s civilnom zaštitom Općine Konjic, koja se trebala održati u četvrtak (sutra, op.a.). Ovaj događaj šokirao je građane Konjica, jer imaju posebnu empatiju i zahvalnost prema vojnicima i pripadnicima OSBiH koji su nedavno uspješno gasili požare u okolici grada. Istraga o uzrocima pada helikoptera je u toku, a ministar odbrane BiH Zukan Helez je na putu da posjeti mjesto događaja.

Ističemo i da su lokalne službe (policija, Civilna zaštita, hitna pomoć, Opća bolnica…) brzo reagirale i pružile pomoć posadi helikoptera što je za svaku pohvalu.

Slični članci

Back to top button