BiHBiznisDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicNVOPolitikaPoljoprivredaPrivredaSvijetTurizamVijestiZanimljivosti

Grad Konjic olakšava život svojim građanima: Nove digitalne usluge!

Potpisivanjem ovog sporazuma, gradu Konjicu je omogućen stalni pristup podacima iz evidencija koje tehnički vodi i održava IDDEEA. Povezivanje grada sa evidencijama koje održava IDDEEA putem web servisa omogućava direktan i siguran pristup potrebnim podacima, uz poštovanje svih zakonskih propisa.

Ova saradnja značajno unapređuje razmjenu podataka i pojednostavljuje administrativne procedure, što doprinosi većoj dostupnosti i transparentnosti javnih usluga.

Sporazum je usklađen sa EU Digitalnom strategijom, posebno u kontekstu Cilja 6, koji se odnosi na razmjenu podataka i interoperabilnost, te doprinosi ostvarivanju UN Ciljeva održivog razvoja (SDG), posebno ciljeva 16 (Mir, pravda i snažne institucije) i 17 (Partnerstvo za postizanje ciljeva).

Digitalizacija, na primjeru ovog partnerstva između Grada Konjica i IDDEEA-e, pokazuje kako javne usluge mogu biti unaprijeđene na održiv način. Grad Konjic sada može brže i efikasnije odgovarati na potrebe svojih građana, smanjujući administrativne prepreke i poboljšavajući pristup informacijama.

IDDEEA će nastaviti pružati podršku gradovima i općinama u njihovim naporima za efikasniji rad, čime doprinosi jačanju lokalnih zajednica i unapređenju kvaliteta usluga za građane.

Slični članci

Back to top button