BiHHercegovinaSportVijesti

Poluvrijeme: Široki Brijeg spektakularnim pogotkom Tarabe vodi protiv Igmana u Konjicu

U toku je prva utakmica četvrtog kola WWIN lige Bosne i Hercegovine između ekipa Igmana i Širokog Brijega.

Rezultat nakon prvih 45 minuta glasi 0:1 u korist Širokog Brijega.

Od samog početka se vidjelo koliko će vrućina zadavati problema igračima oba tima. Tempo utakmice je od prvog sudijskog zvižduka bio blag. Već u trećoj minuti bilježimo dobru priliku za domaće kada Ramić šutira, ali golman Širokobriježana sigurno hvata loptu.

Uslijedio je potom period mirnije igre u kojima su Širokobriježani bili malo konkretniji i sa blago većim posjedom lopte, ali bez značajnih prilika pred golom domaćih.

U 20. minuti bilježimo još jedan pokušaj za domaće. Hebibović je šutirao, ali golman Tomić ponovo bez većih problema hvata loptu. Dvije minute poslije i Herić šutira s distance, ali ne uspijeva savladati golmana gostiju.

Uslijedio je potom period igre u kojem su gosti preuzeli inicijativu. U 32. minuti Iličić sa 15 metara šutira pored gola, a potom i Igman prijeti preko Hebibovića i Mešinovića.

Ipak, u 42. minuti Široki Brijeg dolazi u vodstvo. Nakon što je odbrana Igmana intervenisala nakon jednog centaršuta, lopta dolazi do Tarabe koji s 30 metara postiže prelijep pogodak za 0:1.

To je bilo i sve što smo vidjeli u prvom dijelu utakmice.

Poluvrijeme:

Igman 0:1 Široki Brijeg (Taraba 42’)

Slični članci

Back to top button