BiHVijesti

Osvježenje stiže u sve krajeve: Kiša i grmljavina večeras širom Bosne i Hercegovine

Bosnu i Hercegovinu večeras očekuje izuzetno nestabilno vrijeme praćeno kišom ali i grmljavinom koju će također slijediti i vjetar.

Meterolozi sa portala BHMETEO izvještavaju da će u narednim satima izrazito nestabilno vrijeme stići širom sjeverne i sjeveroistočne Bosne uz lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom.

“Oprez zbog lokalno pojave nevremena uz led, veću količinu kiše za kratko vrijeme i jak vjetar. Nevremena trenutno ima kod Banovića i oko Kotor Varoši”, piše BHMeteo.

Nestabilno vrijeme će se nastaviti i tokom noći na ponedjeljak usljed početka djelovanja visinskog ciklona koji će nam tokom ponedjeljka donijeti posvuda kišu i pljuskove sa grmljavinom uz lokalno nevrijeme.

Tokom noći na ponedjeljak padavine se najprije očekuju na jugu i zapadu zemlje, a kasnije tokom ponedjeljka postepeno i u ostatku zemlje.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda sutea će u BiH biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno će biti i obilnijih pljuskova.

Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20 stepeni celzijusa, na jugu zemlje do 24 stepeni celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni celzijusa.

U Sarajevu sunčanije prije podne. Više oblačnosti se očekuje od sredine dana. Povremeno može padati kiša od sredine dana prema večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17 stepeni celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni celzijusa.

klix.ba

Slični članci

Back to top button