BiHBiznisHercegovinaPrivredaVijesti

Federacija ulaže milijune u tvornice koje proizvode oružje, potrebno je sve to dobro kontrolirati!

Federacija BiH daje nove poticaje za poduzeća namjenske industrije.

Federalno ministarstvo energije, rudarststva i industrije objavilo je javni poziv poduzećima iz ove oblasti za unapređenje proizvodnih procesa u iznosu od 4.000.000,00 KM.

Opći cilj Programa je unapređenje poslovanja gospodarskih društava sa većinskim državnim kapitalom u sektoru namjenske industrije kroz implementaciju novih tehnoloških rješenja, optimizaciju proizvodnih procesa, radi povećanja učinkovitosti, osiguranje visokih standarda kvalitete proizvoda, te jačanje konkurentnosti na domaćem i međunarodnom tržištu.

Kroz Program, teži se stvaranju snažnijeg i konkurentnijeg sektora namjenske industrije, koji je usmjeren na povećanje konkurentnosti, doprinoseći tako ukupnom ekonomskom razvoju i stabilnosti zemlje, navodi se u pojašnjenju Ministarstva.

U skladu sa navedenim, očekivani učinci Programa su: poboljšanje tehnološke infrastrukture, povećanje konkurentnosti, rast izvoza, povećanje produktivnosti, unaprjeđenje kvalitete proizvoda i stvaranje novih radnih mjesta.

Minimalan iznos sredstava koji se dodjeljuje po jednom javnom pozivu je 50.000,00 KM, a maksimalan iznos sredstava koji se može odobriti za jedno poduzeće je 1.500.000,00 KM.

Ovaj poziv je otvoren 21 dan od dana objave u “Službenim novinama Federacije BiH“.

No, ovdje svakako treba dodati dozu opreza jer ova zemlje ima jako teške političke krize i totalno narušene međunacionalne odnose gdje najbrojniji narod hegemonistički želi vladati nad svime u ovoj zemlji. Čini se da hrvatska strana o ovom ne vodi dovoljno računa.

abcportal.info

Slični članci

Back to top button