DruštvoKonjicNVOZanimljivosti

Udruženje žena “Nera” uspješno završilo projekt ekonomskog osnaživanja

Konjic, 14. 8. 2024. – Udruženje žena “Nera” sinoć je u svečanoj atmosferi u “Oazi” obilježilo uspješan završetak projekta “Ekonomsko osnaživanje žena u Konjicu”, koji je velikodušno podržao Turski Crveni polumjesec.

Sedam vrijednih žena, nakon uspješno završene obuke iz krojenja i šivenja, dobilo je u trajno vlasništvo šivaće mašine, otvarajući im nove mogućnosti za ostvarivanje dodatnog prihoda i unapređenje kvalitete života.

Ovaj projekt donio je mnogo više od novih vještina. Naše sugrađanke naučile su kako da budu samostalnije i kreativnije. Posebno su zahvalne što su im donatori omogućili da zadrže šivaće mašine i tako nastave da se razvijaju.

Obuka bila izuzetno inspirativna. Sve polaznice pokazale su veliku želju za učenjem i napredovanjem. “Ponosne smo što smo imale priliku raditi s ovako vrijednim ženama, koje su uporno dolazile na radionice, čak i iz udaljenih sela. Njihova posvećenost je zaista bila impresivna”, saopćeno je iz udruženja.

Udruženje “Nera” zahvaljuje Turskom Crvenom polumjesecu na podršci i izražava nadu da će u budućnosti imati priliku da nastave sa sličnim projektima, kako bi još veći broj žena dobio priliku za ekonomsko osnaživanje.

Slični članci

Back to top button