BiHDruštvoHercegovinaKonjicMagazinNVOSvijetVijestiZanimljivosti

Mladi čuvari planete: Kamp Crvenog križa u Konjicu posvećen klimatskim promjenama

Konjic, Bosna i Hercegovina – Više od 50 mladih volontera iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske okupilo se na Boračkom jezeru na tradicionalnom kampu Crvenog križa Federacije BiH pod nazivom “Čuvari humanosti”. Petodnevni kamp, održan od 9. do 13. augusta, poklopio se s obilježavanjem Međunarodnog dana mladih.

Ovogodišnji kamp bio je posvećen sve hitnijem problemu klimatskih promjena. Kroz razne radionice i predavanja, mladi volonteri su produbili svoje znanje o ekološkoj krizi, njenom utjecaju na ljudsko zdravlje te strategijama za izgradnju otpornih zajednica. Cilj je opremiti mlade ljude znanjem i vještinama potrebnim za odgovor na prirodne katastrofe i promoviranje održivosti okoliša.

“Zahvalni smo na predanosti naših mladih volontera”, izjavio je Daniel Tučić, sekretar Crvenog križa FBiH. “Njihov entuzijazam i posvećenost pomaganju drugima su inspirativni. Nastavit ćemo podržavati njihov rast i razvoj unutar naše organizacije.”

Kamp “Čuvari humanosti” je dokaz posvećenosti Crvenog križa FBiH osnaživanju mladih i humanitarnom djelovanju. Ulaganjem u novu generaciju humanitarnih lidera, organizacija osigurava bolju budućnost za sve.

Slični članci

Back to top button