BiHHercegovinaJablanicaKonjicSportVijesti

Autoškola M&B pobjednik turnira “Tri kornera penal 2024”

Na prepunom Sportskom centru Partizanovo odigrano je finalno večer malonogometnog turnira “Tri kornera penal 2024”, koji je organizovala Ustanova Sportska dvorana Konjic, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica, u okviru “Konjičkog ljeta”.

Pobjednik ovogodišnjeg turnira je ekipa Autoškola MB koja je finalu, u veoma dobroj i kvalitetnoj utakmici, pobjedila ekipu TR Salihović rezultatom 4:2. Golove za pobjedničku ekipu turnira postigli su Aid Kudra, Senad Dizdarević, Edis Sarajlić i Bilal Jelić, dok je za TR Salihović golove postigao Meldin Podrug.

Treće mjesto na turniru osvojila je ekipa Magic kids Vogošća, koja je rezultatom 4:3 savladala ekipu Vikendica Jablaničko jezero.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Senad Dizdarević iz Autoškole MB, dok su njegovi saigrači Aid Kudra i Omer Ćosić najbolji strijelci turnira, sa po pet postignutih golova u eliminacionoj fazi turnira. Priznanje za najbolje golmana turnira dobio je Amar Delić iz ekipe TR Salihović.

Pobjedniča ekipa turnira dobila je novčanu nagradu u iznosu 5.000 KM, drugoplasirana ekipa 2.500 KM, trećeplasirana 1.500 KM, a nagrada za četvrto mjesto 500 KM, dok su najbolji pojedinci nagrađeni sa po 100 KM.

Nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručili su Osman Ćatić gradonačelnik Konjica i Adnan Velagić ministar obrazovanja nauke, kulture i sporta HNK.

Enver Nimanović/Novikonjic.ba

Foto galerija:

Foto: E.N./Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button