BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicVijesti

Konjička policija u uspješnoj akciji protiv droge i prekoračenja brzine

Konjic, 7. augusta 2024. – U noćnoj akciji provedenoj 2. / 3. augusta 2024. godine u periodu od 21:00 do 01:00 sati na području općine Prozor-Rama, policijski službenici iz Konjica, uz podršku specijalnih jedinica, ostvarili su značajne rezultate u borbi protiv kriminala i nepropisnog ponašanja u saobraćaju.

Osnovni ciljevi policijske akcije bili su pronalaženja lica za kojima je raspisana potraga, pronalaženje narkotika, vatrenog oružja, eksplozivnih materija i drugih sredstava pogodnih za nanošenje povreda.

Meta akcije također su bili predmeti povezani s krivičnim djelima, vozila koja su predmet potrage, zatim kontrola vozila kojima je istekla valjanost registracije, zatim pronalaženje lica kojima je potrebno oduzeti vozačku dozvolu radi upisa zaštitne mjere, te kontrola lica koja učestvuju u saobraćaju pod utjecajem alkohola i kažnjavanje lica koje čine prekršaje po ZoOSPnC-a.

Intenzivnim kontrolama vozila i osoba, policija je uspjela pronaći i oduzeti znatnu količinu sumnjivih tvari za koje se sumnja da su opojne droge, kao što su kokain i marihuana. Dvije osoba su uhapšene zbog posjedovanja i distribucije droga.

Osim toga, tokom akcije je kontrolisano 137 vozila, a utvrđeno je čak 74 prekršaja iz oblasti sigurnosti saobraćaja. Posebno zabrinjava podatak da je 14 vozača zatečeno pod utjecajem alkohola, od kojih su dvojica imala preko 1,5 promila alkohola u krvi.

Nadzor nad provođenjem akcije pojačane kontrole saobraćaja izvršio je zamjenik Komesara policije Mirsad Subašić, generalni inspektor policije.  O svemu preduzetom je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Mostar, Područnog  tužilaštva Konjic.

Ključni rezultati akcije:

  • Uhapšene 2 osobe zbog posjedovanja droga
  • Oduzeta značajna količina kokaina i marihuane
  • Kontrolirano 137 vozila
  • Utvrđeno 74 prekršaja, uključujući 14 vozača pod utjecajem alkohola

Ova uspješna akcija je pokazatelj dobre koordinacije i saradnje svih policijskih snaga u borbi protiv kriminala i za sigurniji saobraćaj.

Slični članci

Back to top button