Crna hronikaSvijetVijesti

VELIKI POŽAR KOD TUČEPA Načelnik iskočio iz gorućeg automobila

U utorak navečer zatvorena je cesta D 512 u mjestu Gornji Tučepi zbog gašenja požara koji je izbio na otvorenom prostoru. Promet se odvija zaobilaznim pravcima, piše Slobodna Dalmacija.

“Vozače pozivamo na pojačan oprez i da prate upute policijskih službenika na terenu”, rekli su iz policije.

Kako se doznaje s terena, poprište požara puno je vatrogasaca s makarskog i omiškog područja, a u pomoć će im uskočiti i kolege iz Splita.

Prema prvim neslužbenim informacijama, vatra je krenula uz magistralu, iznad kuća, a sve je navodno uzrokovao požar koji je izbio na automobilu.

Zastrašujući plameni jezici vide se i s otoka Hvara.

A život je u utorak navečer jedva spasio tučepski načelnik Ante Čobrnić, koji je u zadnji tren iskočio iz gorućeg automobila. 

“Čim je vatra buknula, otišao sam autom do Čovića kako bih pružio potporu vatrogascima. Tad je vatra bila mala i u sekundi mi se razbuktala pred očima pa sam uletio u auto i krenuo prema kući. Međutim, vatra je zahvatila auto iz kojeg sam odmah iskočio, a koje je izgorjelo u nekoliko minuta. Sve se odvijalo kao u filmu i u jednom trenu ostao sam zarobljen u vatrenom obruču. Sad sam u Tučepima i ne mičem se nigdje jer ovo što sam proživio zbilja je bilo katastrofa i u šoku sam”, rekao je Čobrnić za Slobodnu Dalmaciju.

Slični članci

Back to top button