BiHBiznisDruštvoKonjicPolitikaTurizamVijestiZanimljivosti

UNDP i Konjic: Nova ulaganja u Via Dinaricu otvaraju vrata turizmu

Konjic, 30. 7. 2024.U sklopu posjete ključnim lokacijama projekta Via Dinarica, rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Renaud Meyer i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić obišli su tokom jučerašnjeg dana kamp Odreda izviđača Neretva Konjic na Boračkom jezeru. Ovom prilikom istaknuta je važnost ulaganja u razvoj turističke infrastrukture duž Via Dinarice, koja će doprinijeti stvaranju novih radnih mjesta i unapređenju kvalitete života lokalnog stanovništva.

“Projekat Via Dinarica je odličan primjer kako se kroz zajednički trud i saradnju mogu postići značajni rezultati u očuvanju prirodnih ljepota i unaprjeđenju kvalitete života lokalnog stanovništva”, izjavio je Renaud Meyer.

Osim kampa Odreda izviđača, Meyer je posjetio i druge atraktivne lokacije na području Konjica i Mostara, kao što su Fortica, staklena šetnica, penjalište u Drežnici i novo penjalište u Komadinovom vrelu.

“Ova ulaganja će učiniti Via Dinaricu još atraktivnijom destinacijom za ljubitelje prirode i avanture, te će doprinijeti razvoju održivog turizma u našem kraju”, istaknuo je gradonačelnik Ćatić.

Slični članci

Back to top button