BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaKonjicVijesti

Čitateljica Novog Konjica traži postavljanje ogledala na Bradini

Konjic, 22. jula 2024. godine: Redakcijski email portala Novi Konjic (novikonjic@gmail.com) primio je upit čitateljice iz naselja Bradina u kojem izražava zabrinutost zbog učestalosti saobraćajnih nesreća na raskrsnici gdje se skreće za Zukiće. Čitateljica predlaže postavljanje ogledala na ovo mjesto kako bi se poboljšala vidljivost i smanjio broj nesreća.

“Mislim da smo svi svjesni udesa na tom mjestu prilikom uključenja na glavnu cestu. S obzirom na to da se postavljaju ogledala na mnogim nebitnim mjestima, ovdje je prijeko potrebno kako bi se smanjio broj udesa pogotovo u ovim ljetnim danima kada je saobraćaj povećan.” – ističe u svom dopisu čitateljica (identitet poznat redakciji op.a.).

Novi Konjic se obraća nadležnim institucijama s molbom da razmotre ovaj prijedlog i da u što skorije vrijeme poduzmu potrebne korake za postavljanje ogledala na navedenoj lokaciji. Osiguranjem bolje vidljivosti na raskrsnici može se značajno doprinijeti poboljšanju sigurnosti u saobraćaju i spriječiti nove nesreće.

Pozivamo sve građane koji imaju sličnih problema da se obrate nadležnim institucijama ili lokalnim medijima i iznesu svoje zahtjeve. Zajedničkim snagama možemo uticati na poboljšanje saobraćajne sigurnosti u našoj zajednici.

Slični članci

Back to top button