BiHBiznisDruštvoHercegovinaKonjicPolitikaVijesti

Prijedlog Naroda i pravde: Haris Trešnjo imenovan za Izvršnog direktora P.D. Igman

Konjic, 20. jula 2024. – Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala je prethodnu saglasnost Nadzornom odboru Privrednog društva Igman d.d. Konjic za imenovanje vršilaca dužnosti članova Uprave ovog društva.

Na mjesto vršitelja dužnosti direktora društva imenovan je Adnan Prevljak, dok su za vršitelje dužnosti izvršnih direktora sektora imenovani:

  • Asim Dželilović (Proizvodno-tehnički sektor)
  • Miroslav Šain (Sektor kontrole kvalitete)
  • Haris Trešnjo (Sektor marketinga, finansija, pravnih i općih poslova)

Mandat vršilaca dužnosti traje do okončanja konkursne procedure, najduže 12 mjeseci. Pred imenovanjem novih vršilaca dužnosti, Vlada FBiH je dala prethodnu saglasnost za razrješenje dosadašnjih članova Uprave Igmana, radi isteka mandata. Očekuje se da će novi menadžment donijeti nove ideje i strategije za još jači Igman.

U saopćenju političke stranke Narod i pravda Konjic, ističe se posvećenost odabiru najboljih kadrovskih rješenja pri imenovanju direktora i drugih ključnih pozicija koje imenuju Vlade Kantona, Federacije BiH i Vijeće ministara.

“Stranka se vodi principom delegiranja najkvalitetnijih kadrova, bez obzira na članstvo u stranci, osiguravajući da će imenovani obavljati svoje obaveze savjesno, kvalitetno i pošteno, uvijek slijedeći put istine i pravde.

U skladu s tim principima, za poziciju Izvršnog direktora P.D. Igman (sektor marketinga, finansijskih, pravnih i općih poslova) delegirana je izuzetno kvalitetna, sposobna i obrazovana osoba – Haris Trešnjo.

Haris Trešnjo je diplomirao Menadžment na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a zvanje Magistra Menadžmenta stekao je na Internacionalnom Islamskom Univerzitetu u Kuala Lumpuru, Malezija. Tečno govori, čita i piše njemački i engleski jezik. Osim dugogodišnjeg radnog iskustva u svojoj branši, bio je osnivač i Izvršni direktor Turističke agencije “Bosnia Balkan Travel”, specijalizirane za azijsko tržište.

Vjerujemo da će svojim radnim sposobnostima, iskustvom i ljudskim vrijednostima značajno doprinijeti stabilizaciji P.D. Igman, poboljšanju radnih uslova, stvaranju bolje socijalne klime i zaštiti radničkih prava. Posebno se očekuje veće i poštenije isplate plata prema zaslugama zaposlenih.

Narod i pravda Konjic želi Harisu Trešnji puno uspjeha i hrabrosti u nadolazećim danima.” – navodi se u saopćenju Naroda i pravde Konjic.

Slični članci

Back to top button