BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicNVOPROMOSportSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

Konjic Summer Fest okupio 500 trkača iz 11 zemalja: Jevtić i Kipruto pobjednici u glavnoj utrci!

Konjic, 7. jula 2024. godine – Šesti Konjic Summer Fest okupio je oko 500 trkača iz 11 zemalja u tri utrke. U glavnoj utrci na 10 kilometara, pobjednici su bili Olivera Jevtić iz Srbije i Stanly Kipruto iz Kenije.

Jevtić je ostvarila treću pobjedu u Konjicu, istaknuvši da joj se sviđa trčati na izuzetno trasiranoj stazi. Kipruto je dominirao muškom konkurencijom, dok su drugo i treće mjesto osvojili Ivan Bubnov iz Crne Gore i Uroš Gutić iz BiH.

U štafetnoj utrci “Ibis Rely Race” pobijedili su Ersan Bijedić i Edina Harbinja, dok su na drugom i trećem mjestu završili Alma Alijagić i Semir Beglerović te Anđela Talić i Marin Talić.

Dodijeljene su i nagrade pobjednicima državnog i federalnog prvenstva na 10.000 metara. Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić izrazio je zadovoljstvo kontinuiranim rastom manifestacije i pohvalio organizatore iz AK “Pace”.

“Konjic Summer Fest” održava se u sklopu manifestacije “Konjičko ljeto” i pod pokroviteljstvom Grada Konjica. Festival je okupio oko 1000 sudionika u šest utrka, a završava se danas puzijadom.

Organizatori već najavljuju sljedeće izdanje, koje će se održati od 4. do 6. jula 2025. godine.

Slični članci

Back to top button