BiHMagazinVijestiZanimljivosti

Sprema se velika fešta: Ženi se bizon Ivan

Mladi američki bizon Ivan, poznat i omiljen djeci, kako se vole našaliti u Pionirskoj dolini, uskoro će biti upisan u “knjigu vjenčanih”.

Čini se da se nova životinja, mlada ženka bizona već priprema na put ka sarajevskom zoološkom vrtu, a Ivanovi timaritelji trude se pripremiti sve kada zoo Palić javi da “mlada” stiže da sve u Sarajevu bude spremno za porodičnu priču.

Bizon Ivan bezbrižno čeka kraj ljeta, u novom komfornijem domu, a čak mu ne smeta ni buka tik uz njegovu kuću gdje grade i dom za mladenku.

Šale se iz Pionirske doline, gdje sve nastaje zbog ljubavi i iz ljubavi, da se svadbena zvona već čuju, administrativni dio je već u poodmakloj fazi, a zna se samo da je mlada ženka mlađa od “mladoženje”, da je rođena u Zoo vrtu Palić i da do sada nije putovala nigdje drugdje.

Naravno i po kilaži slabija je od mladog bizona, mada to ne znači da neće biti i karakterno jača. Kada stigne, iz Pionirske doline poručuju da traže i “kumove” pa evo prilike i za društveno odgovorne kompanije da se prijave i postanu sponzori nove mlade porodice.

Agencije

Slični članci

Back to top button