DruštvoHercegovinaVijesti

MUP HNK: Bilten za protekli vikend

Za protekli vikend  u vremenskom periodu od 24.05-27.05.2024.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 14  prijava  i to na području Mostara 10, na području Konjica 2, na području Prozora 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je šest prekršaja i to na području Mostara 5 i na području Prozora 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 18 saobraćajnih nezgoda i to na području  Mostara 9, na području Stoca 2, na području Neuma 1, na području Konjica 2, na području Čitluka 1 i na području Čapljine 3 u kojima su dva lica zadobila teške tjelesne povrede dok su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • U noći 25/26.05.2024.godine  u 05,25 sati u PU Čapljina obratio se P.K.(1965) iz Gabele i prijavio da su mu zapaljena dva vozila  i pokušaj zapaljenja jednog vozila. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije te je utvrđeno da su vozila „VW Golf VI“ i „Peugeot“ najvjerovatnije polivena NN zapaljivom tekućinom po vanjskom dijelu i tako zapaljeni, dok je vozilo „VW Golf III“  poliveno NN tekućinom po unutrašnjosti vozila i nije zapaljeno. Lice mjesta je obezbjeđeno radi obavljanja uviđaja te se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na otkrivanju izvršioca ovog krivičnog djela.
  • 26.05.2024.godine u 18,50 sati na lokalnoj cesti Raštani-Vojno došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao K.R.(1992) iz Splita upravljajući vozilom „VW Passat“. Isti je zadobio teške tjelesne povrede.
  • 26.05.2024.godine u 20,10 sati u mjestu Ivan krst , opština Jablanica dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao D.A.(1984) iz Sarajeva upravljajući motociklom „Honda“. Isti je tom prilikom udario u metalnu zaštitnu ogradu i pao na put te zadobio teške tjelesne povrede. Na licu mjesta izvršen je uviđaj.

muphnk

Slični članci

Back to top button