BiHKonjicSportVijesti

Igman u finišu došao do zaslužene pobjede nad Širokim Brijegom

Utakmica 21. kola WWin lige BiH igrala se na Gradskom stadionu u Konjicu između Igmana i Širokog Brijega, a konačan rezultat ovog meča je bio 1:0 za Igman.

Obje ekipe su u prvih desetak minuta imale odlične prilike, ali promjene nije bilo. Na novu šansu se čekalo tek do 23. minute, kada je Bagarić šutirao, ali je Ćeman sjajno odbranio njegov udarac.

Igrala se 31. minuta, kada je Široki Brijeg zaprijetio, ali je udarac Čavara otišao preko gola, pa do kraja prvog dijela meča više nije bilo izglednih šansi, kako za jednu, tako i za drugu ekipu, pa se na pauzu otišlo sa rezultatom od 0:0.

U Konjicu na otvaranju drugog dijela susreta između Igmana i Širokog Brijega nije bilo prilika sve do 55. minute, kada je Hebibović centrirao sa desne strane, ali su gosti otklonili opasnost ispred njegovog saigrača.

Igrala se 57. minuta, kada je Đorić dobro šutirao sa 18 metara, ali je Bender dobro zaustavio njegov udarac. Dvadesetak minuta kasnije, gosti su mogli doći do gola. U fantastičnoj prilici se našao Chinedu, ali je još bolje Ćeman odbranio. 

Poslije prilike Chinedua, Igman je bio bolji protivnik na terenu, te je stvarao prilike pred golom Širokog Brijega, pa im se ta inicijativa isplatila u 87. minuti. 

Hebibović je centrirao iz slobodnjaka, a Mašić je prevario svog golmana Bendera i poslao loptu u mrežu svog tima za veliko veselje u Konjicu. 

Ujedno, to je bila posljednja šansa na ovom meču, pa je Igman golom u finišu meča uspio da dođe do ogromne pobjede na svom terenu protiv kluba sa Pecare. 

Pobjedom na domaćem terenu, Igman je izašao iz zone ispadanja i trenutno je na desetom mjestu lige sa dva boda više od Željezničara koji ima utakmicu manje, Široki Brijeg je nakon poraza ostao na šestom mjestu sa 28 osvojenih bodova.

Igman u narednom kolu gostuje na Koševu, a pred ekipom Širokog Brijega je Kup utakmica protiv Veleža koja će se igrati u srijedu 6. marta.

FK Igman – NK Široki Brijeg 1:0 (Mašić 87‘ (autogol).

Fudbaleri Tuzla Cityja danas su na svom terenu savladali Zvijezdu 09 u susretu 21. kola WWin lige BiH, a konačan rezultat ovog meča je glasio 2:0.

Današnjim pobjedama Tuzla Cityja i Igmana, Željezničar se uoči sutrašnje utakmice protiv Sarajeva nalazi na 11. poziciji na ligaškoj tabeli, odnosno gradski derbi dočekuje u zoni ispadanja.

Foto: E.N./Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button