BiHHercegovinaSportVijesti

Velež uvjerljiv protiv Posušja za prvi domaći trijumf ove sezone

U subotu su odigrane tri utakmice 11. kola Premijer lige BiH.

Sloga je u Doboju pobjedila GOŠK rezultatom 2:0, Zrinjski je u Tuzli pobjedio Slobodu sa 1:0, dok je Velež kao domaćin slavio protiv Posušja sa 3:0.

Raspored mečeva 11. kola WWin lige BiH:

Petak, 25. oktobar:

Željezničar – Radnik 2:0

Subota, 26. oktobar:

Sloga – GOŠK 2:0

Sloboda – Zrinjski 0:1

Velež – Posušje 3:0

Nedjelja, 27. oktobar:

13:00 Igman – Sarajevo

Ponedjeljak, 28. oktobar.

18:00 Široki Brijeg – Borac

Velež je u 11. kolu WWin lige BiH konačno ostvario prvu domaću pobjedu ove sezone, savladavši Posušje rezultatom 3:0 u Mostaru. Domaći su dominirali većim dijelom susreta i pokazali bolju igru, posebno u drugom poluvremenu.

Posušje je imalo priliku iz kornera već na startu utakmice, ali je odbrana Veleža sigurno otklonila opasnost. Gosti su kasnije pokušali preko Haskića, no i ta akcija nije urodila plodom jer je njegov pokušaj završio daleko iznad gola. U 17. minuti, Pršeš je okušao udarac s vrha kaznenog prostora, ali lopta je otišla tik iznad prečke.

Utakmicu su obilježile i kratke pauze zbog ubačenih baklji, no igrači su se brzo vraćali na teren. Posušje je imalo još jednu priliku u 23. minuti kada je nakon kornera Velež uspio povući brzi kontranapad, ali Galić je odbranio udarac Pršeša.

Nakon što je prvo poluvrijeme završeno bez golova, Velež je poveo u 56. minuti kada je Mlinarić precizno realizovao penal, dosuđen zbog igranja rukom Lellija u kaznenom prostoru. Prednost je udvostručio Gruzijac Museliani u 66. minuti, koji je svojim prvijencem u dresu Veleža nadmudrio odbranu Posušja. Konačan rezultat postavio je Haskić u 82. minuti, lijepim pogotkom nakon solo akcije.

Pobjedom protiv Posušja, Velež je upisao vrijedne bodove i prvi domaći trijumf, što će zasigurno podići moral ekipe za nastavak prvenstva.

Slični članci

Back to top button