BiHHercegovinaSportVijesti

Sarajevo gostuje u Konjicu: Bordo tim protiv Igmana želi nastaviti sjajan niz

FK Sarajevo na Gradskom stadionu u Konjicu u nedljelju igra susret 11. kola WWin lige BiH, a protivnik mu je domaći Igman. Bordo tim meč dočekuje kao trećeplasirani na tabeli, dok se Igman nalazi na osmoj poziciji.

– Stanje je dobro, dobro se radi, raspoloženje je dobro. Nadam se da ćemo to pokazati u nedjelju. Čeka nas jako teška utakmica, jako težak teren, tako da trebamo biti spremni na sve. Ja se nadam da će biti što više naših navijača i da ćemo svi zajedno uživati. Igman je ubilježio dva teška poraza, ali svaka utakmica nosi nešto svoje. Moramo zaista biti fokusirani, rekao je u najavi utakmice šef stručnog štaba Sarajeva Zoran Zekić.

Ekipa Sarajeva u susret ulazi nakon ubjedljive pobjede protiv Veleža (4:0) i bez poraza u ovoj sezoni, dok je Igman u posljednjem kolu poražen protiv Zrinjskog u Mostaru sa 7:1.

Igman i Sarajevo su do sada odigrali devet utakmica. Šest puta je slavio bordo tim, jedna utakmica je odigrana neriješeno, dok su Konjičani ubilježili dvije pobjede. Kada se radi o međusobnim utakmicama u Konjicu i tu je Sarajevo uspješnije. U četiri odigrana meča Sarajevo je pobijedilo tri puta, a domaćin jednom.

U sastavu Sarajeva neće biti Frensisa Kjeremeha (Francis Kyeremeh) zbog isključenje u prošlom kolu. Pod prijetnjom suspenzije sa akumulirana dva žuta kartona su Elvir Duraković, Vinko Soldo i Vladan Bubanja.

Vrijeme: Očekuje se djelimično oblačno vrijeme, sa maksimalnom temperaturom od 23 stepena.

TV prijenos: Susret će prenositi ARENA TV u nedjelju sa početkom od 13:00 sati.

Službena lica: Predstojeću utakmicu između Igmana i Sarajeva sudit će Danijel Perić iz Bijeljine, a njegovi pomoćnici će biti Amer Macić (Mostar) i Bojan Makarić (Bijeljina), dok će četvrti sudija biti Nemanja Aleksić (Banja Luka). VAR sudije su Frano Jelić iz Širokog Brijega i Senad Ibrišimbegović iz Travnika. Delegat utakmice je Safet Radmilović iz Goražda, dok je posmatrač suđenja Mithat Arnautović iz Tuzle.

avaz

Slični članci

Back to top button