BiHDruštvoJablanicaVijesti

Načelnik Jablanice odgovorio imamu Semiru ef. Jahiću

Imam džemata Donja Jablanica Semir ef. Jahić putem društvenih mreža uputio je otvorenu kritiku vlasti u Jablanici zbog odnosa prema čišćenju tamošenje džamije, a sada se oglasio i načelnik Jablanice Damir Šabanović.

“I 23 dana nakon katastrofe koja je zadesila Donju Jablanicu, plato oko džamije, koja je simbol ove katastrofe, zatrpan je muljem. Pitanje za sve nadležne: da li je džamija sastavni dio naselja i kada je u planu da se osigura pristup istoj”, napisao je efendija Jahić na svom profilu.

Nije se dugo čekalo da načelnik Jablanice odgovori na ove navode.

“U povodu informacija oko čišćenja džamije u Donjoj Jablanici dužan sam dati sljedeće informacije:
U nesreći koja nas je zadesila apsolutni prioritet je bio potraga za našim nastradalim sugrađanima, omogućavanje pristupa stambenim jedinicama, uspostavljanje putne komunikacije, te ostale vitalne infrastrukture.
Sa druge strane zbog toga što nemamo lokaciju za lagerovanje otpada-mulja i dobro poznatog stanja sa našom gradskom deponijom, do koje se danima popravlja put, smatram veoma nekorektnim da se na ovakav način obmanjuje javnost.
Općina Jablanica nije nikoga niti će ikoga zaboraviti ili uskratiti bilo kakvu pomoć.
Čim se stvore preduslovi nastavićemo čišćenje kako džamije tako i svih objekata u ovom dijelu Donje Jablanice.

Kao i uvijek, zahvaljujem se svim volonterima i stručnim službama koje su do sada dale nemjerljiv doprinos na saniranje šteta i čišćenju terena“, napisao je on.

N1

Slični članci

Back to top button