BiHDruštvoMagazinVijesti

Penzioneri bi mogli dobiti jednokratnu novčanu pomoć u decembru

Penzioneri u Federaciji Bosne i Hercegovine jednokratnu novčanu pomoć bi mogli dobiti sa novembarskim penzijama, tačnije, 5. decembra, rekao je za Faktor predsjednik Saveza udruženja penzionera Zeničko-dobojskog kantona.

Dodaje kako se iznos jednokratne pomoći još ne zna.

– Čeka se rebalans budžeta Federacije Bosne i Hercegovine. Mi smo danas obilježili Dan penzionera Zeničko-dobojskog kantona koji se svake godine održava 25. oktobra. Održana je Skupština na kojoj su dodijeljene zahvalnice članovima udruženja. Svojim prisustvom nas je počastio federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Kazao nam je kako se radi rebalans budžeta i da u što skorije vrijeme penzioneri mogu očekivati jednokratnu pomoć. Prema informacijama kojima raspolažem, jednokratna pomoć bi mogla biti isplaćena 5. decembra uz novembarsku penziju – kazao nam je Trakić koji je i član Upravnog odbora Saveza udruženja Federacije BiH.

Penzioneri traže da jednokratna novčana pomoć za one čije su penzije do 1.000 KM bude po 200 KM, a da oni čije su penzije iznad 1.000 KM dobiju po 100 KM pomoći.

faktor.ba

Slični članci

Back to top button