BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicNVOSvijetVijesti

“Neretvica” i prijatelji iz lovačkog svijeta ujedinjeni u boli i nadi

Buturović Polje, 25. 10. 2024. – Lovačko društvo “Neretvica” Buturović Polje uputilo je iskreno saučešće svim porodicama koje su izgubile svoje najmilije u nedavnim katastrofalnim poplavama koje su pogodile dolinu Neretvice.

U ovim teškim danima, kada su naša zajednica i cijela regija suočeni s posljedicama elementarne nepogode, Lovačko društvo “Neretvica” želi istaknuti da su mnogi lovci pokazali veliku solidarnost i dokazali da je lovački sport mnogo više od hobija.

“U ime svih članova našeg društva, želim da se zahvalim Savezu lovačkih organizacija u Bosni i Hercegovini i svim lovačkim društvima koja su nam pružila nesebičnu pomoć. Posebno se zahvaljujemo društvima: LU “Sarajevo” Sarajevo, ULD “Trnovo” Trnovo, LD “Srndać” Kakanj, LD “Divokoza” Fojnica, ULD “Srednje” Srednje, LD “Jarebica” Mostar i JLO “Konjic” Konjic. Vaša podrška u ovim teškim trenucima nam mnogo znači”, istaknuto je u saopćenju za javnost LD “Neretvica”.

Lovačko društvo “Neretvica” se obavezalo da će nastaviti graditi dobre odnose i jačati međusobnu saradnju sa svim lovačkim društvima, kako bi svi zajedno doprinijeli razvoju lovstva i očuvanju prirode.

Kako bi podržao oporavak ovih mjesta, Savez lovačkih organizacija u BiH uplatio je 5.000 KM na račun humanitarne organizacije Pomozi.ba za pomoć poplavljenim područjima. Također, Savez lovačkih organizacija u BiH je uplatio 6.500 KM na račun članica koje djeluju u lokalnim zajednicama koje su pogođene poplavama.

Pomoć je uplaćena lovačkim društvima za potrebe saniranja štete u poplavljenim mjestima ili nabavku potrepština za stanovništvo ugroženo poplavama. Pozivamo sve svoje lovce da se i dalje aktiviraju na pomoći ugroženim područjima, kao što su radili i do sada, na što smo posebno ponosni! Također, još jednom izražavamo iskreno saosjećanje sa porodicama stradalih u poplavama. – sapćeno je iz Saveza.

Slični članci

Back to top button