BiHDruštvoHercegovinaKonjicVijesti

PODRŠKA: STARI GRAD SARAJEVO UZ KONJIC

Podrška Općine Stari Grad Sarajevo Gradu Konjicu u oporavku od posljedica poplava – Hvala svim kolegama što su uz nas

Grad Konjic danas je posjetio načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić sa saradnicima gdje se sastao sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem i upoznao sa trenutnim stanjem i potrebama Konjica u sanaciji šteta nastalih tokom razornih poplava.

– Prije svega smo došli ovdje da vidimo situaciju i da podržimo i gradonačelnika Ćatića u njegovim aktivnostima i Civilnu zaštitu Grada Konjica, jer nam sada predstoji period kada će trebati sigurno organizovati dosta novca i materijalnih sredstava da bi se otklonile štete i posljedice, koje su nastale zbog elementarne nepohode, i mi smo tu stalno na raspolaganju da sredstva Civilne zaštite Stari Grad uložimo u Grad Konjic, u skladu sa zakonom i to ćemo uraditi u narednih nekoliko sedmica – kazao je nakon sastanka načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić.

– Na samom početku tragedije koja je zadesila Grad Konjic i druge lokalne zajednice u našoj domovini Bosni i Hercegovini kolega Čengić, kao i druge kolege bio je odmah tu na raspolaganju, kako institucionalno, tako i ljudski. Ja im se svima, a evo danas posebno kolegi Čengiću, zahvaljujem. Moja je želja da se solidarnost koja je bila na početku nastavi, bar sve do onog momenta dok ne riješimo svim ljudima da imaju krov nad glavom – naglasio je gradonačelnik Ćatić.

Grad Konjic

Slični članci

Back to top button