BiHHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijesti

Damir Šabanović o posjeti Fon der Lajen: Podrška Evropske komisije je neprocjenjiva

Jablanicu je danas posjetila predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen (Von der Leyen), nakon čega je načelnik Općine Damir Šabanović komentarisao njenu posjetu. 

Šabanović je kazao da će Fon der Lajen sutra konkretno definisati kakva će pomoć biti za Jablanicu i druga pogođena područja. 

– Prije svega zahvalan sam ljudima iz EU, predstavnicima u BiH, ambasadoru Luiđiju Soreki (Luigi Soreca) koji je rekao prilikom posjete Jablanici da će uraditi sve da se pomogne Jablanici i BiH, to jeste, područjima koja su stradala u ovim poplavama.

Vidimo da je predsjednica Evropske komisije došla. Nažalost, razlog te posjete su ova tragična dešavanja na području pet općina. Sutra će definisati šta će tačno biti iz fonda solidarnosti EU i konkretno kakva će pomoć biti za Jablanicu i za druga pogođena područja.

Podrška Evropske komisije, kao jedne snažne institucije i ono što je cilj BiH, da budemo dio te porodice, je neprocjenjiv. Ljudi su se stavili na raspologanje kako bi što lakše i što brže uradili obnovu i da život vratimo u normalan tok – kazao je Damir Šabanović za “Avaz“. 

Slični članci

Back to top button