BiHHercegovinaSportVijesti

Zrinjski iskoristio igrača više i ubjedljivo savladao Igman

Zrinjski je savladao Igman rezultatom 7:1 u posljednjoj utakmici desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Konjičani su prvi stigli do vodstva. Igrao se deseti minut kada je Anel Hebibović centrirao sa lijeve strane, a Mirsad Ramić pogodio za 1:0.

A onda je na scenu stupio glavni sudija Mario Pejić. On je Almiru Bekiću u svega četiri minute dodijelio dva žuta kartona, pa su gosti ostali s igračem manje u 26. minuti. Izazvalo je to buru nezadovoljstva među gostima. Husref Musemić je već imao žuti karton zbog prigovora, a onda mu je Pejić pokazao i drugi, pa je Igman ostao i bez trenera.

Zrinjski je brzo iskoristio brojčanu prednost. Već u 32. minuti Fran Topić je izjednačio rezultat na 1:1, što je bio rezultat prvog poluvremena, iako je Ramić imao odličnu situaciju iz koje je zatresao prečku.

Plemići su furiozno krenuli u drugom poluvremenu. Nekoliko dobrih šansi su kreirali na samom otvaranju, a već u 51. minuti su preko Marijana Ćavara poveli sa 2:1. Samo dvije minute poslije, Tomislav Kiš lijepo postiže treći gol domaćih.

Igman osakaćen crvenim kartonom, nije imao snage da dalje pruža otpor. Tako je u 71. minuti Nardin Mulahusejnović postigao sedmi gol sezone, a četvrti gol svoje ekipe. Šest minuta poslije Mario Ćuže je lobovao Aldina Ćemana. Gol se provjeravao u VAR sobi i na kraju je priznat, pa je na semaforu stajalo 5:1. Ni tu nije bio kraj, u 83. minuti u strijelce se upisao Malekinušić za 6:1. U 90. minuti Kiš natrčava na odbijenu loptu i pogađa za 7:1.

Zrinjski je tako došao do pete vezane pobjede i vratio se na prvo mjesto, sa tri boda iznad Borca. Igman je na osmoj poziciji i ima 13 bodova na kontu.

Premijer liga BiH, 10. kolo
HŠK Zrinjski – FK Igman 7:1 (F. Topić 31′, M. Ćavar 51′, T. Kiš 53′, 89′, N. Mulahusejnović 70′, M. Ćuže 79′ , M. Malekinušić 83′ / M. Ramić 10′)

Zrinjski je brzo iskoristio brojčanu prednost. Već u 32. minuti Fran Topić je izjednačio rezultat na 1:1, što je bio rezultat prvog poluvremena, iako je Ramić imao odličnu situaciju iz koje je zatresao prečku.

Slični članci

Back to top button