DruštvoKonjicPolitikaPROMOVijesti

MANJE INTERVENCIJE: I DALJE NAJVEĆA IZLAZNOST U KONJICU

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine objavila je presjek izlaznosti do 15 sati u četiri općine u kojima se danas održavaju odgođeni Lokalni izbori. U ovim općinama su izbori otkazani zbog katastrofalnih poplava, a dvije sedmice kasnije, građani su dobili svoju priliku da biraju lokalnu vlast.

Do 15 sati je u najviše građana izašlo na izbore u općini Konjic, njih 39,28 posto. U Kreševu je ta brojka 37,04 posto, dok je u Kiseljaku do 15 sati glasalo 33,04 posto birača. Najmanja izlaznost je do 15 sati bila u Fojnici, gdje je glasalo 34,38 posto glasača.

Do 15 sati na području Konjica svoju građansku dužnost obavilo je 8.540 birača, što čini 39,28% od ukupnog broja registrovanih birača, izjavio je Ejub Miljević, predsjednik Gradske izborne komisije Konjic.

Miljević je istakao da je izlaznost zadovoljavajuća i u skladu s dosadašnjim izborima u Konjicu. Izborni proces teče bez većih problema, osim manjih intervencija, te nije bilo ozbiljnijih prigovora.

Mobilni timovi na terenu uredno obavljaju svoje zadatke, a predaja materijala je planirana za 19 sati. Naredni presjek izlaznosti biće u 19 sati, dok se rezultati za izbor gradonačelnika očekuju oko 21 sat.

Slični članci

Back to top button