BiHSportVijesti

Jusufbegović nakon poraza: Problemi su tu, na nama je da ih rješavamo

U okviru desetog kola WWin lige Bosne i Hercegovine, odigrana je prva utakmica nedjeljnog rasporeda između Radnika i Sloge, a meč je završen rezultatom 2:1 u korist domaćeg tima. Radnik je do pobjede doveo raspoloženi Teodorović, koji je postigao oba gola za svoj tim. Sloga je uspjela smanjiti rezultat u sudijskoj nadoknadi, kada je Vidić zatresao mrežu za konačnih 2:1.

Nakon utakmice, izjavu je dao Nedim Jusufbegović, kojem je ovo bio debi na klupi Sloge.

“Prvo poluvrijeme je bilo ispod svake razine. Nismo bili kondiciono na nivou utakmice. Radnik je forsirao duge lopte iza naše linije, što smo očekivali, ali nismo imali pravi odgovor. Komunikacija u odbrani je bila loša, nismo izlazili iz zone na vrijeme, niti smo radili pritisak kako treba. Trošili smo energiju na nepotrebne stvari i nismo imali snage da igramo prema naprijed. U drugom poluvremenu smo uspjeli postići neki balans i kreirati prilike, što je rezultiralo crvenim kartonom protivnika, problemi su tu, na nama je da ih rješavamo. Čestitam Radniku.”

Jusufbegović je dodao da ekipa ima problema, ali vjeruje da će s vremenom doći do napretka.

“Momci dobro rade, ali potrebno je vrijeme da bi ekipa podigla formu i riješila fundamentalne stvari kako bi bila konkurentnija. Idemo s vjerom naprijed, siguran sam da ćemo biti sve bolji.”

Najavio je i sljedeću utakmicu protiv GOŠK-a:

“Pokušat ćemo pružiti bolju igru. Svaka utakmica je za nas vrlo teška i zahtjevna, ali nadam se da ćemo podići formu i vratiti povrijeđene igrače kako bismo do kraja prvenstva skupili što više bodova, što nam je primarni cilj.”

Slični članci

Back to top button