BiHBiznisDruštvoHercegovinaKonjicMagazinNVOPolitikaPoljoprivredaPrivredaSvijetTurizamVijesti

Ćatić nakon pobjede: Zajedno nastavljamo dalje

Prema prvim nezvaničnim rezultatima Osman Ćatić (SDA) je osvojio skoro 7.000 glasova na Lokalnim izborima te je zadržao poziciju gradonačelnika Konjica.

Osim Ćatića, kandidati za gradonačelnika Konjica bili su Emir Đulić (SDP) i nezavisni kandidat Adnan Faladžić. Faladžić je osvojio 2.891 glas, a Đulić 1.268 glasova.

Nakon pobjede na Lokalnim izborima u Konjicu, građanima se večeras obratio novi/stari gradonačelnik, Osman Ćatić, a njegovo saopćenje prenosimo još jednom:

Poštovani sugrađani,

Lokalni izbori u našem gradu provedeni su u specifičnim okolnostima, jer smo u nedavnim razornim poplavama i klizištima izgubili 5 naših sugrađana, a brojni stanovnici naše lokalne zajednice ostali su bez krova nad glavom ili su im oštećeni domovi. Štete na infrastrukturi su ogromne.

Zbog svega navedenog, želim da se zahvalim svim sugrađanima koji su u pomenutim okolnostima danas obavili svoju građansku dužnost i izašli na izbore i time pokazali odgovornost prema sebi i zajednici u kojoj živimo.

Pred nama je već sutra mnogo posla, zato s istinskim opredjeljenjem da svojim djelovanjem opravdamo vaše povjerenje, očekujemo da zajedno koračamo dalje i kreiramo uslove života kakve svi priželjkujemo.” – kazao je Ćatić.

Slični članci

Back to top button