BiHSportVijesti

Borac u derbiju kola savladao Željezničar

Borac je na domaćem terenu u okviru 10. kola ugostio Željezničar, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na derbiju u Banjoj Luci domaćin je proslavio pobjedu rezultatom 1:0.

Od samog početka igrači Borca su krenuli prilično ofanzivno, prvo je prijetio Vranješ, a nakon njega i Nikolov, da bi u 15. minuti najozbiljnije zaprijetio Ogrinec, Muftić je sjajno odbranio njegov pokušaj. Muftić je nastavio sa dobrom partijom, polovinom prvog dijela odbranio je i udarac Caroline.

Gosti su uspjeli preuzeti inicijativu, u drugom dijelu prvog poluvremena, ali baš u tom periodu kada su imali više loptu u svom posjedu domaćin dolazi do vodstva, neometani Kvržić se odlično snašao nakon jednog centaršuta i svojim drugim golom u sezoni donio prednost Borcu.

Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata pa je Borac sa minimalnom prednošću otišao na odmor.

Nastavak nije donio mnogo uzbuđenja, tek nekoliko poluprilika i za jedne i za druge. U 60. minuti trener gostiju, Ćorić je ofanzivnim izmjenama pokušao promijeniti tok utakmice. Priliku za igru dobili su Krpić, Hiroš i Al – Jaber. No, te izmjene nisu donijele neke značajne promjene. Evidentan je bio pritisak igrača kluba sa Grbavice, ali bez nekih ozbiljnijih prilika za goste iz Sarajeva.

Do kraja susreta rezultat je ostao nepromjenjen što je značilo da je Borac upisao sedmu prvenstvenu pobjedu nakon koje se bodovno izjendačio sa prvoplasiranim Zrinjskim koji ima utakmicu manje i koji će sutra ugostiti Igman na domaćem terenu. Željezničar je nakon trećeg poraza ostao na četvrtom mjestu sa 17 osvojenih bodova.

Pred Borcem je već u četvrtak novi evropski izazov u okviru UEFA Konferencijske lige gostovat će APOEL-u, a u narednom kolu WWin lige BiH igrat će protiv Veleža. Željezničar će u narednom kolu na domaćem terenu dočekati Široki Brijeg.

WWin liga BiH, 8. kolo
FK Borac – FK Željezničar 1:0 (Z. Kvržić 37′)

Slični članci

Back to top button