DruštvoKonjicPolitikaPROMOVijesti

LOKALNI IZBORI Evo gdje će građani Konjica pogođeni poplavama nesmetano glasati

U Konjicu će se sutra (20. oktobra 2024. godine) održati izbori na 51 biračkom mjestu, uz jedno glasanje u odsustvu. Ukupno 21.580 birača može glasati na ovim Lokalnim izborima 2024. godine.

Biračka mjesta u poplavljenim područjima su preseljena, a mobilni timovi će doći do onih koji ne mogu doći do biračkih mjesta. Zbog poplava u Konjicu, biračka mjesta Jasenik, Džanići i Višnjevice preseljena su u Srednju školu Konjic.

Mobilni timovi će posjetiti sve koji su ostali u poplavljenim područjima, a oni koji su izgubili dokumente mogu ih zamijeniti u pošti.

“Podatke o izlaznosti na izborima imat ćemo tokom večeri, a sigurno da ćemo preliminarne rezultate za izbor gradonačelnika imati oko 22 sata”, izjavio je predsjednik Gradske izborne komisije Konjic, Ejub Miljević, koji je pozvao građane da izađu na izbore i izaberu organe vlasti koji će ih predstavljati u naredne četiri godine.

“Sve učesnike izborne utrke pozivam da se ne prave ekscesi u vezi rada biračkih odbora, a ukoliko imaju neke primjedbe, da u skladu sa zakonskim propisima iste prijave predsjedniku biračkog odbora, koji je on dužan da unese u zapisnik o radu biračkog odbora. Pozivam sve aktere da u fer i demokratskoj atmosferi ovaj posao završimo kako bismo osvijetlali i u ovoj situaciji obraz našeg grada”, zaključio je Ejub Miljević, navodeći da na broj GIK Konjic 036/ 731 498 mogu dobiti sve informacije vezane za izborni proces.

Slični članci

Back to top button