BiHDruštvoHercegovinaVijesti

Ramiz Kadrić stigao u Jablanicu da pomogne unesrećenima: Sretan sam što mogu pomoći ljudima

Tragične poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu i odnijele više od 20 života dirnule su srca mnogih. 

Među njima je i Ramiz Kadrić, 75-godišnji penzioner i nekadašnji privatnik iz Njemačke, koji je 13. oktobra krenuo na put, kako kaže, svojom starom Škodom, kako bi donio neophodnu pomoć unesrećenima u ovoj tragediji.

Jedino rješenje

Ramiz je čak i namirnice kupio u BiH, pomažući tako ne samo najugroženijima već i lokalnoj ekonomiji, izbjegavajući birokratske prepreke.

Kadrić je stigao u Jablanicu 16. oktobra te je htio pakete pomoći dostaviti lokalnom Centru za socijalni rad, ali je u međuvremenu nastao problem, te je tada penzioner, koji je pomagao i nakon stravičnih poplava 2014. godine, odlučio kontaktirati “Dnevni avaz“.

Naime, dogovor s volonterima se izjalovio i Kadrić nije imao drugog rješenja, nego da se obrati redakciji „Avaza“ i zatraži pomoć da stupi u kontakt s nadležnima kako bi mogao učiniti ono zbog čega se i vratio u domovinu.

Pružena ruka

U tim trenucima brže-bolje smo kontaktirali Damira Šabanovića, načelnika Općine Jablanica, koji je bio raspoložen da pruži ruku pomoći čovjeku koji je prevalio toliki put.

Nakon razgovora s načelnikom Jablanice, Kadrić se ponovo javio za “Avaz“.

– Veoma, veoma sam sretan što mogu ljudima pomoći. To činim 32 godine i vjerovatno još nije kraj tome – kazao je Kadrić pa zaključio:

– Ako dragi Allah da zdravlja i još moja Škoda može prijeći, ja ću nastaviti. Hvala vama do neba. Sada mogu pristupiti poslu dijeljenja.

Slični članci

Back to top button