BiHHercegovinaSportVijesti

Poznate sudije za deseto kolo Premijer lige BiH

Deseto kolo Premijer lige BiH igra se ovog vikenda, a Nogometni/Fudbalski savez Bih odredio je sudije za ove kolo.

Meč GOŠK-a i Slobode sudi Benjamin Deljković iz Sarajeva, sa pomoćnicima Mirzom Ćehajom iz Goražda i Marijanom Ćosićem iz Širokog Brijega. VAR sudija je Antonio Tomić iz Kreševa, a AVAR Davor Beljo iz Mostara.

Sarajevu i Veležu sudit će, kako je i bilo planirano, Ermin Sivac iz Zenice, sa pomoćnicima Tarikom Mulasmajićem iz Tešnja i Ivom Maglicom iz Livna. U VAR sobi će biti Haris Halkić iz Sanskog Mosta i Senad Ibrišimbegović iz Travnika.

Radnik je domaćin Slogi Doboj, a meč je trebao suditi Miloš Gigović iz Gradiške. Ipak, umjesto Gigovića će ga suditi Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, sa nepromijenjenim asistentima Moamerom Čauševićem iz Sarajeva i Nebojšom Žugićem iz Banjaluke. Josip Martinović iz Čapljine je VAR sudija sa pomoćnikom Dženanom Milićem iz Sarajeva. U objašnjenju zašto Miloša Gigovića nema u Bijeljini, stoji “zamjena odsutan”.

Zanimljivo, ni nedjeljni susret između Borca i Željezničara neće suditi Mirza Kazlagić, kako je bilo prvenstveno planirano. Umjesto njega, na centru će stajati Mateo Musa iz Čitluka, kojem će pomagati prema prvobitnom planu Hasan Nanić iz Bužima i Aleksandar Smiljanić iz Laktaša. Danijel Perić iz Bijeljine je VAR sudija, sa pomoćnikom Damirom Lazićem iz Brčkog. U razlogu što Kazlagić neće biti na centru u službenom Comet sistemu stoji da je “otkazao zbog nemogućnosti”. Kako saznajemo, Kazlagić danas nije bio prisutan na kontrolnim normama na Ilidži.

Posljednji duel kola u ponedjeljak igraju Zrinjski i Igman, a sudit će ga Mario Pejić iz Gruda, sa pomoćnicima Sretenom Udovičićem iz Prijedora i Markom Zelenikom iz Mostara. Admir Musić iz Hrasnice je VAR sudija, a asistent mu je Dražen Marić iz Bijeljine.

Armin Kukić iz Bugojna će, kao što je i ranije bilo najavljeno, suditi duel između Posušja i Širokog Brijega, sa pomoćnicima Arnelom Novalićem iz Doboj Istoka i Goranom Ilinčićem iz Prijedora. VAR sudija je Darko Gedžić iz Brčkog, a AVAR Amer Macić iz Mostara.

Slični članci

Back to top button