DruštvoPROMOZanimljivosti

Sigurnost na cesti kroz dječje oči: Konjički đaci oduševili svojim radovima

Iz Konjica stižu nam dvije predivne poruke o važnosti sigurnosti u saobraćaju, nacrtane rukama naših talentiranih mladih umjetnica.

Sara i Lamija, dvije mlade umjetnice iz Konjica, svojim su radovima pokazale da kreativnost može biti snažan alat za osvještavanje o sigurnosti u saobraćaju.

Kroz svoje radove, Sara i Lamija, učenice iz Konjica, podsjećaju nas na osnovna pravila ponašanja u saobraćaju i pozivaju sve učesnike u saobraćaju na oprez.

“Ovi divni crteži ističu kako pravilno prelaziti ulicu, poštovati saobraćajne znakove i paziti na sigurnost. Svijetle boje i veseli prizori pokazuju optimizam i radost, dok nas istovremeno podsjećaju na važnost pravilnog ponašanja u saobraćaju. Čestitke našim talentovanim učesnicima, Sara i Lamija su zaista napravili fantastične radove!” saopćeno je iz Saobraćajne edukacije.

Podsjećamo; Saobraćajna edukacija raspisala je tradicionalni konkurs za djecu pod nazivom “Sigurnost djece u saobraćaju, pokaži svoju kreativnost, 2024”. Konkurs je podijeljen u dva dijela: likovni i foto/video. Učenici osnovnih škola i vrtića mogu pokazati svoju kreativnost kroz crteže i slike, dok malo stariji mogu snimiti kratke video-zapise ili fotografije na ovu temu.

VEZANA VIJEST:

Slični članci

Back to top button