BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijesti

Apel BIHAMK-a: Strpljenje prilikom dolaska na dženazu u Jablanici

Na magistralnom putu Jablanica-Mostar, od 19 sati do 07 sati ujutro saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, dok je na istoj dionici saobraćaj obustavljen od 07 do 19 sati. Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćati alternativnim pravcima.

Zbog velikog broja upita u našem Informativnom centru, obavještavamo sve zainteresovane koji putuju iz smjera Konjica da harem gdje će se sutra obaviti dženaza stradalim u poplavama u Jablanici nije u Donjoj Jablanici, gdje su tokom dana obustave saobraćaja.

Iz smjera Mostara putnička vozila mogu obilaznicom preko Djevora. Informaciju smo dobili u policijskoj stanici Jablanica.

S obzirom da se očekuje veliki broj ljudi, molimo vas da prilikom dolaska imate strpljenja i da poštujete upute ovlaštenih lica na terenu. – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Kolektivna dženaza-namaz nastradalim u poplavama na području Donje Jablanice bit će klanjana u utorak, 15. oktobra u 14.00 sati, potvrđeno je iz Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Jablanica.

U haremu „Jasen“ u Jablanici dženaza-namaz predvodit će reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, a ukop nastradalih bit će organiziran na mjesnim mezarjima Donja Jablanica (15), Djevor (2) i Zlate (1).

Tevhid će se proučiti poslije podne namaza u Čaršijskoj džamiji u Jablanici.

Slični članci

Back to top button