BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicVijesti

Spasilački timovi od jutra u Jablanici i Konjicu

I danas su od ranih jutarnjih sati specijalistički spasilački timovi nastavili su potragu za stradalim na području Jablanice, potvrdili su iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako su naveli, nastavljeno je probijanje nanosa na putovima, a uspostavljena je putna komunikacija za Doljane.

– Nastavljeni su radovi na otklanjanju kvarova na vodovodnoj i elektro te telefonskoj mreži. Vrši se dostava hrane i lijekova stanovnicima na području općine. Na terenu su domaći spasilački timovi kao i timovi iz susjednih država. Pored njih angažiran je veći broj volontera koji pomažu u dostavi hrane, lijekova i saniranju nastalih šteta na ugroženim području.

Putne komunikacije na području općine Jablanica sa pojedinim naseljenim mjestima su u prekidu kao i sa susjednim općinama, radi se na čišćenju puteva. Opskrba električnom energijom pojedinih područja općine još su u prekidu, radi se na otklanjanju kvarova-stoji u jutrošnjem izvještaju.

Na području Konjica konstantno se radi na pronalasku i zbrinjavanju ugroženog stanovništva.

-Gradski štab Grada Konjica kontinuirano rukovodi akcijama zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na ugroženim područjima grada Konjica pogođenih prirodnom nesrećom.

Angažirani su svi raspoloživi resursi u akcijama zaštite i spašavanja. PVJ Konjic konstantno vrši odvoz i distribuciju pitke vode na područjima pogođenih prirodnom nesrećom.

U toku noći stigao je konvoj kontejnera i generatora iz Turske za pomoć ugroženim područjima od prirodne nesreće – naveli su iz OCCZHNK.

Situacija u Drežnici je stabilna. Put prema Divi Grabovici očišćen i prohodan. Opskrba strujom i vodom uredna. Po preporuci iz JP Vodovod vodu za piće je potrebno prokuhati prije konzumacije. Ekipe su još uvijek na terenu. Vode i hrane ima dovoljno.

avaz

Slični članci

Back to top button