BiHHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijesti

Solidarnost penzionera Konjica: 7.000 KM za poplavljena područja

Konjic/Jablanica – Udruženje penzionera Grada Konjica pokazalo je veliko srce i solidarnost doniravši značajna sredstva za pomoć porodicama koje su pretrpjele ogromnu štetu u nedavnim poplavama.

“Čim smo čuli za ovaj tragični događaj, održali smo hitnu sjednicu Upravnog odbora i donijeli odluku da Gradu Konjicu uplatimo 5.000 KM, a Općini Jablanica 2.000 KM. Željeli smo da i mi damo svoj doprinos u saniranju posljedica ovih elementarnih nepogoda”, rekao je Hajduk.

On je naglasio da su sredstva osigurana iz članarina, vodeći računa da to ne ugrozi redovno funkcionisanje Udruženja. “Ono što se dogodilo je prava tragedija i svi moramo pokazati solidarnost prema našim sugrađanima koji su sve izgubili. Pozivam i druge da se uključe u pomoć koliko god mogu”, dodao je Hajduk.

Udruženje penzionera Konjica je također primio donaciju od 2.000 KM od Udruženja penzionera Mostara, koja će biti podijeljena članovima iz Buturović Polja koji su najviše stradali.

Ova plemenita gesta Udruženja penzionera Konjica je još jedan dokaz da zajednica može biti snažna i u najtežim trenucima.

Slični članci

Back to top button