DruštvoKonjicVijesti

Odgođena nastava u OŠ Seonica zbog poplava, učenici prelaze na online nastavu

KONJIC, 10. oktobar 2024. godine – Zbog obilnih padavina i poplava koje su pogodile područje Klisa, a posebno mjesnu zajednicu Neretvica, Osnovna škola Seonica je bila prisiljena privremeno obustaviti redovnu nastavu.

Kako su izvijestili iz škole, protekli period je bio izuzetno stresan za sve uključene – učenike, njihove roditelje i nastavnike. Direktor škole, Zijad Halilović izjavio je, da se trenutno intenzivno radi na organizaciji online nastave kako bi se što manje prekinuo nastavni proces.

“S obzirom na situaciju, odlučili smo da od ponedjeljka, 14. oktobra, pređemo na online nastavu. Škola nije pretrpjela veća oštećenja, osim manjih poplava u fiskulturnoj sali koje su već sanirane. Nastavnici su već počeli s pripremama za online nastavu i uskoro će biti formirane nove Viber grupe kako bi se olakšala komunikacija s učenicima. Iako su putevi sada prohodni, odlučili smo da još uvijek nije sigurno vraćati učenike u školske klupe. Želimo da se situacija potpuno stabilizuje prije nego što donesimo konačnu odluku o povratku na redovnu nastavu”, izjavio je Halilović.

Direktor škole je naglasio da će se maksimalno potruditi da se organizuje kvalitetna online nastava kako bi učenici mogli nastaviti s obrazovanjem i u ovim izazovnim okolnostima.

Slični članci

Back to top button