BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijesti

NJEMAČKA Konjičanin Nihad Tabak i prijatelji pokrenuli akciju za pomoć stradalim u poplavama

(NJEMAČKA, KONJIC) 9. oktobar 2024. godine – Konjički humanitarac Nihad Tabak, uspješni biznismen u Njemačkoj zajedno sa svojim prijateljima Amarom Ćosićem iz Konjica i Dženisom Sarajlićem iz Jablanice, pokrenuo je inicijativu za pomoć stanovnicima koji su pretrpjeli ogromne gubitke usljed nedavnih poplava.

On je odmah došao u petak u Konjic, a sutradan boravio je na razorenom području Buturović Polja.

“Kada sam vidio razmjere štete u Buturović Polju, bio sam duboko potresen.  Ljudi su ostali bez domova, imovine, a neki su izgubili i najmilije. Fotografijama i pričom ta tuga se ne može opisati. Do sada smo skupili 50.000 maraka od naših prijatelja i dobrih ljudi. I akcija ide dalje. Cilj nam je da se skupi što više može, a i poruka i za druge je, da daju svoj doprinos u ovim teškim trenucima za naš narod iz doline Neretvice. Mi vam obećavamo da Vas nećemo zaboraviti. Dat ćemo od sebe koliko god možemo da pomognemo.” – izjavio je Tabak za portal novikonjic.ba.

Ovo je samo početak. Želja im je, da svima koji su pogođeni ovom nesrećom pruže podršku i pomoć u obnavljanju života.

Organizatori pozivaju sve da se uključe, daju svoj doprinos i pomognu u obnovi života onih koji su sve izgubili. Svaka marka / euro je od velike važnosti.

Kontakt telefon, Nihad Tabak: viber 004917699962228, e-mail: nihad.tabak@mbt-cnc.de

Priključite se i vi ovoj plemenitoj akciji!

Slični članci

Back to top button