BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSportVijesti

Klis se zahvalio FK Sarajevo, ali i pozvao ostale da im pomognu

FK Klis iz Buturović Polja zahvalio se FK Sarajevo na pomoći nakon obilnih padavina koje su napravile velike štete i ovom klubu.

U Buturović Polju je zaista teška situacija, a iz FK Klisa navoda da im je potrebno i do 80.000 KM kako bi sanirali štetu. Uputili su apel svima koji mogući da to i učine.

Navode da do kraja sezone neće odigravati utakmice na svom stadionu, kao ni trenažni proces.

– Nakon vijesti o katastrofalnim poplavama i klizištima koja su pogodila područja doline Neretvice, Jablanice, Fojnice i Kiseljaka, FK Sarajevo odlučio je pružiti finansijsku podršku fudbalskim klubovima iz navedenih lokalnih zajednica.

Uz poruku da se “zajedno možemo izdići iznad izazova i izgraditi jaču budućnost”, jedan od najvećih fudbalskih ambasadora Bosne i Hercegovine pokazao je da veličinu i pritekao u pomoć malim sportskim klubovima kada nam je to najpotrebnije.

Kao što smo objavili u zvaničnom saopštenju, prostorije FK Klis nisu pretrpjele veća oštećenja, ali je stanje glavnog stadiona i pomoćnog terena, koji je u izgradnji, lošije nego što se činilo nakon prvog obilaska ovih lokaliteta pa će, prema procjenama, biti neophodna značajnija finansijska sredstva za sanaciju, i do 80.000 KM.

Stoga upućujemo apel svim većim, finansijski stabilnijim fudbalskim klubovima, fudbalskim savezima i pravnim licima da nam pruže pomoć u prevazilaženju novonastale situacije.

Prema trenutnom stanju stvari, postoji realna mogućnost da FK Klis do kraja prvog dijela sezone neće obavljati treninge niti odigravati utakmice u Buturović Polju. U stalnom smo kontaktu s predstavnicima FK Igman Konjic i radimo na osiguravanju alternativnog terena za održavanje trenažnog procesa i odigravanje susreta – naveli su iz FK Klis.

Slični članci

Back to top button