DruštvoHercegovinaJablanicaMagazinVijestiZanimljivosti

Zlate: Ispod urušenih ostataka kuće spasio mačku

Brojni volonteri trenutno su na terenu i pomažu ljudima pogođenim poplavama u BiH, a jedan od njih oduševio je gestom nakon što je pronašao mačku u ruševinama kuće.

Naime, riječ je o volonteru humanitarne organizacije “Pomozi.ba” iz Bihaća koja se priključila akciji spašavanja i saniranja štete. Pixsellov reporter zabilježio je trenutak kad je ispod urušenih ostataka kuće pronašao i spasio mačku.

Volonter je mačku odlučio udomiti i pokloniti je svojoj kćerki.

Podsjećamo, do katastrofe u dijelovima BiH je došlo zbog obilnih kiša, a uzrok klizišta može biti i posljedica dva manja potresa koja su dodatno destabilizirala teren. Sumnja se da su potresi pokrenuli ogromna kamenja i nanose zemlje, što je dovelo do stvaranja smrtonosnih klizišta koja su razorila domove i odnijela živote.

Prethodno je još jedan snimak iz poplavom pogođenog područja raznježio ljude, a riječ je o muškarcu iz Kiseljaka koji je preplašenu mačku sklonio na sigurno.

Novac ugroženima možete donirati pozivom na broj 17039, direktno na stranici Pomozi.ba, kao i uplatama na transakcijski račun. Crveni krst u FBiH je također otvorio humanitarni broj 17023, a navode da se uplate mogu vršiti i na namjenski račun 1340011130004680 – ASA Banka d.d. Sarajevo.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button