BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicVijesti

Video / Emir Arfadžan u Donjoj Jablanici ispričao kako je preživio apokalipsu: Ne znam hoćemo li se vraćati ovdje

Reporteri “Dnevnog avaza” jutros su ušli u Donju Jablanicu, među kuće koje su pretrpile ogromne štete, u mjesto u kojem spasioci još uvijek tragaju za tijelima stradalih. 

Sreli su Emira Arfadžana. On je u kameru prepričao trenutke apokalipse i borbe za goli život. 

– Ja sam našao, ovdje je bila velika hrpa vode, svega, našao sam željezo. Voda je padala na mene, bio sam do pasa u vodi. Uspio sam ga maknuti da voda prodre dole iza jer je počela ulaziti voda na prozore kuće.

Ovo je opšti haos.

Sve sam tokom noći sklanjao. Voda je dolazila, ja sam to nekako rukama golim odmicao, nisam ništa imao, alat je sav bio potopljen.

Borba je bila samo da voda ne uđe u kuću. Dvoje ljudi je bilo tražili su pomoć, bila je rijeka nisam mogao proći, nisam sebi mogao pomoći. Mlađi momak je pomagao, svaka mu čast, stvarno je svima valjao, Bog mu dao svako dobro – prepričava potreseni mještanin Donje Jablanice. 

– Šta reći sada kada ja sve ovo vidim, samo sjest i plakati. Zetu sam sad govorio jedno je kad gledaš a drugo je kad dođeš. Kakav je povratak ovdje ako se gore ne zaštiti. Mi ne znamo stvarno ni koji je plan Jablanice i Civilne zaštite… a šta će biti s mještanima, da se pomogne da se ovo nekako osposobi. Gdje sad da ja ovo bacim, gdje da ja ovo odnesem – kazao je Arfadžan. 

U videoprilogu pogledajte kompletnu ispovijest. 

avaz

Slični članci

Back to top button