BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicVijesti

Naselje Čivelj odsječeno od ostatka Jablanice

Naselje Čivelj odsječeno je od ostatka Jablanice nakon razornih poplava, a trenutno jedini prilaz moguć je preko jezera.

Putne komunikacije su blokirane, put preko naselja Mirke za Prozor je očišćen, a spasioci preko Jablaničkog jezera za naselje Čivelj splavovima dostavljaju potrepštine prema ugroženim stanovnicima.

Uspjeli su iz N1 doći do izjave jedne od mještanki naselja Čivelj, Nerme Zukić. Navela je da nemaju struju i vodu, te da ih zadužene ekipe stalno obilaze kako bi se uvjerili u njihove potrebe i dostavili hranu, gorivo i medikamente:

“Javljam se s Čivelja koji je odsječen od Jablanice sa svih strana, ali imamo jezero i splavove. Tako stupamo u kontakt sa svima, pomoć nam dolazi vodom. Upravo je došla ekipa koja nam je donijela gorivo za agregate, hranu i pitku vodu. Nemamo struje i vode. Nismo gladni, zovu nas i obilaze nas stalno. Ne možemo se nazahvaljivati ovim momcima, imaju sto života, da ih Bog sačuva. Šta da vam kažem, u Jablanici je situacija toliko teška da svaka pomoć, podrška i lijepa riječ znače u ovom trenutku”, pojasnila je Nerma.

Evo kako izgleda dostavljanje potrepština splavom:

N1

Foto: Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button