DruštvoKonjicMagazinVijestiZanimljivosti

Alim Hakalović ostao bez doma, od naleta bujičnih poplava spasili se u zadnji čas

Fotoreporterska ekipa portala Klix.ba danas je posjetila Buturović Polje. Mještanin ovog područja Alim Hakalović nam kaže da je još u šoku. On i njegova porodica su ostali bez doma, a od naleta bujičnih poplava su se spasili u zadnji čas.

“Doslovno, izvlačili smo se u zadnjim trenucima iz kuća”, kaže Hakalović.

Objašnjava da je prvi iz kuće izašao njegov otac, a zatim su im komšije donijele španer pomoću kojeg je iz kuće izveo dvoje djece i svoju majku.

“U zadnjim trenucima izlazim s dvije kese iz kuće, kako stajem na zadnju stepenicu u tom trenutku mi pola kuće nosi. Ovdje dolje mi je bila od amidže kuća, mislili smo da pređemo u nju, ali hvala Bogu da nismo. U roku od 10 minuta je cijela kuća nestala”, govori Hakalović.

Dodaje da su poplave sravnile i štale koje su se tu nalazile, a za 10 kuća se nikad ne bi ni pretpostavilo da su ikako postojale.

“U zadnjim sekundama smo se spasili. Nekih 20 ljudi bukvalno u zadnjim sekundama je ostalo živo. Hvala Bogu, nema maloljetnih žrtava. Traže nam neke komšije, koliko ja znam još nisu nikoga našli. To su sve stariji ljudi. U šoku sam i dalje. Iza mene je moja kuća, u trenutku kada izlazim iz nje pola kuće je odnijelo. To su bili veliki naleti vode, naleti drva, kamenja. Uglavnom, ko nije doživio ne može ni vjerovati”, kaže Hakalović.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button