DruštvoHercegovinaJablanicaKonjicMagazinNVOSvijetVijesti

Udruženje “Žena za ženu” Konjic opet u akciji pomoći poplavljenim područjima

Konjic, 5. oktobar 2024. godine – Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za ženu” Konjic, koje je 2014. godine pružilo značajnu pomoć stanovništvu Maglaja pogođenog poplavama, ponovo je na terenu. Ovoga puta, nesreća je zadesila njihov grad, odnosno naselje Neretvica i susjednu Jablanicu, ali su članice udruženja pokazale istu nesebičnost i solidarnost.

Plemenite Konjičanke, Lejla Velagić-Halilović i Ramiza Tabak, aktivistice udruženja, koordinirale su danas s lokalnom civilnom zaštitom i Crvenim križem kako bi osigurale da donirani paketi stignu do najpotrebitijih. Uz pomoć prijatelja i donatora iz Sarajeva i Viteza, prikupljeni su neophodni artikli za stanovnike poplavljenih područja Konjica i Jablanice.

“2014. godine smo pomagali Maglaju, a sada je naša zajednica pogođena. Osjećamo se obaveznima da pomognemo svojim sugrađanima, baš kao što su i drugi pomogli nama. Ovo je dokaz da solidarnost nema granica. Nakon 10 godina nas dvije prijateljice u akciji pomoći stanovništvu poplavljenih područja, ovaj put nažalost na našem području. Danas smo koordinirale u Službi civilne zaštite Konjic i Crvenom križu. Prijateljica Jasmina, Denis, Ado i Keno u saradnji sa roditeljima i učenicima II Gimnazije i OŠ Grbavica II iz Sarajeva, Anel i Velibor i “Viteško srce” iz Viteza dopremili su neophodne artikle za stanovništvo poplavljenih područja. Hvala od srca! Sutra nastavljamo”, izjavila je Lejla Velagić-Halilović, predsjednica udruženja.

Nova akcija higijenski paketi za žene

Udruženje “Žena za ženu” najavljuje od ponedjeljka, 7. oktobra novu akciju prikupljanja higijenskih paketa za žene. Paketi trebaju sadržavati higijenske uloške, maramice vlažne i suhe, kalodont, sapun, šampon, četkice za zube, donji veš do 5 komada, dezodorans i sve ostalo što treba jednoj ženi. Paketi trebaju biti u kutiji za cipele ili nekom drugom. Paketi će biti prikupljeni na još neodređenoj lokaciji, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

“Pozivamo sve građane da se uključe u ovu akciju i pomognu ženama koje su najviše pogođene poplavama. Svaki prilog je dragocjen.”, istaknula je Ramiza Tabak. – piše novikonjic.ba.

Slični članci

Back to top button