BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijesti

Poplave u dolini Neretvice: Pomoć potrebna za djecu i mještane

Buturović Polje je i dalje suočeno s posljedicama katastrofalnih poplava. Prema svjedočenju Jasmina Turak, jednog od volontera, situacija je i dalje teška, posebno za najmlađe. Otprilike petnaestero djece je ostalo bez doma i svih svojih stvari, uzrasta od 3 do 15 godina.

“Molimo sve ljude dobre volje da pomognu koliko mogu. Djeci je prijeko potrebna odjeća i obuća, po mogućnosti nova ili u odličnom stanju, kao da je namijenjena vlastitom djetetu. Također, veliki broj ljudi se javlja s potrebama za osnovnim lijekovima poput Paracetamola, Aspirina, Analgina, Brufena, Caffetina i Tylol Hota, kao i određenim vrstama antibiotika”, apelirao je Turak na svom Facebook profilu.

Mještani su također u velikoj potrebi za pomoći pri čišćenju i saniranju štete.

“Svi koji su u mogućnosti da dođu i pomognu oko čišćenja terena, neka se jave. Lokalno stanovništvo zna gdje je najpotrebnije”, dodao je Turak. Svaka vrsta pomoći je dobrodošla.

Inače, Turak je sa većom grupom momaka i djevojaka vršio tokom cijelog dana dostavu lijekova, goriva i osnovnih životnih potrepština ugroženima u Buturović Polju, Podhumu, Parsovićima, Prijeslopu i Lukšijama.

Osmijeh unesrećenih najveća je nagrada današnjeg dana. – složni su svi.

VIDEO: J.T.

Slični članci

Back to top button