BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicVijesti

Nikšić: Ne bi bilo ovako da nije kamenoloma, dnevni gubitak 270 hiljada KM

Premijer FBiH Nermin Nikšić rekao je na konferenciji za medije nakon hitne sjednice Vlade FBiH da se radi sve kako bi se put M-17 kod Komadinovog vrela stavio u funkciju.

Ekipe koje rade na sanaciji su oko 01:00 jutros spojili dionicu probijajući dio i trenutno se koristi samo za interventna vozila.

Nikšić kaže da je bujica, poplava, voda mogla da utiče da bude žrtava kao u Buturović Polju, ali ne bi bilo ovako da nije bilo kamenoloma.

“Ministrica nas je informisala, a dobila je informaciju i od kantonalnog ministarstva, da je ta firma formirana 2001. godine, ali da nikada nije izdata nikakva dokumentacija o koncesiji i odobrenju za eksploataciju. To treba prepustiti pravosudnim institucijama da istraže. Posljedica žrtava je isključivo obrušavanje tog kamenoloma”, rekao je Nikšić.

On je kazao da će danas sa dopremijerom Kraljevićem posjetiti Kreševo, Kiseljak i Fojnicu. Kazao je i da će blokada pruge ostaviti ogromnu štetu generalno privredi, a posebno Željeznicama FBiH, i to dnevnu štetu u iznosu od 270.000 KM.

Vijesti.ba

Slični članci

Back to top button