BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijesti

Zahvalnost naroda Neretvice za neprocjenjivu pomoć i poziv dobrim ljudima!

Buturović Polje se oporavlja, ali borba još traje

Stanovnici doline Neretvice, nakon što su dva dana vodili bitku s poplavama, izražavaju svoju duboku zahvalnost svim službama i pojedincima koji su im pružili pomoć. Pripadnici civilne zaštite, vatrogasci, volonteri, novinari, sportski klubovi i brojni drugi građani dali su svoj doprinos u ovim teškim trenucima.

Prema posljednjim informacijama, poplave su odnijele živote dvije osobe, dok se još uvijek traga za tri nestale osobe. Materijalna šteta je ogromna – najmanje 15 kuća je potpuno uništeno, a desetine su oštećene. Nabujale rijeke odnijele su i brojne automobile.

Situacija u Buturović Polju se postepeno stabilizuje, ali u drugim dijelovima doline Neretvice, posebno u udaljenijim selima, situacija je i dalje teška zbog brojnih klizišta.

“Sutra ćemo imati više informacija o potrebama naših sugrađana. Pozivamo sve dobre ljude da se priključe akcijama čišćenja i da doniraju hranu, vodu, lijekove i druge potrepštine”, poručili su iz Buturović Polja. Buturović Polje

Smrtno stradalo 15 osoba

Prema posljednjim zvaničnim podacima iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, broj smrtno stradalih osoba na poplavom pogođenom prostoru HNK-a je porastao na 15. – piše klix.ba

Spasioci su, pretražujući terene Konjica i Jablanice, pronašli još dva beživotna tijela, jedno u Buturović Polju, drugo na području Donje Jablanice, saopćeno je iz Vlade HNK-a.

Sa ovih 15, ukupan broj stradalih u poplavama u našoj zemlji porastao je na 18 jer je i na području Fojnice troje ljudi pronađeno mrtvo.

Slični članci

Back to top button