BiHDruštvoHercegovinaJablanicaSportVijesti

Bh. navijačke grupe uvijek na raspolaganju: Pomažu na terenu, sakupljena velika pomoć za žrtve poplava

Navijačke grupe grupe Željezničara (Manijaci), Sarajeva (Horde zla), Veleža (Red Army), Zrinjskog (Ultrasi) i svih bh. reprezentacija (BH Fanatikosi) na raspolaganju su nadležnim institucijama za eventualno pružanje pomoći nakn stravičnih poplava.

Brojni su na terenu, pomažu mještanima Jablanice koje su pogodile katastrofalne poplave. Svoje rivalstvo su ostavili po strani te se ujedinili nakon kataklizme u našoj domovini.

BH Fanatikosi su objavili fotografije s današnjeg dijela ispomoći ekipe na području Jablanice.

Manijaci, najvatrenije pristalice Željezničara, objavili su kako je završena akcija prikupljanja pomoći za pomoć stanovništva Jablanice.

– Danas je sakupljena ogromna količina stvari, kako za odrasle, tako i za djecu i bebe te će sve biti preusmjereno u humanitarnu organizaciju Pomozi.ba koja će te stvari raspodijeliti tamo gdje bude najpotrebnije – objavili su Manijaci.

Ranije su Horde zla objavile kolonu vozila svojih pripadnika koji su se zaputili prema područjima zahvaćenim poplavama.

I iz “Red Armyja su objavili kako su na raspolaganju svim spasilačkim službama na terenu te da pomaganje poplavljenih područja stavljaju kao prioritet u svom djelovanju.

Ultrasi su, također, organizirali humanitarnu akciju prikupljanja pomoći svim ugroženima na pogođenim područjima. Navijači naših klubova su i ranije među prvima uskakali u pomoć nakon nepogoda, a tako je i sada. 

Ovo su brojevi na koje možete poslati pomoć

Caritasov jedinstveni broj za pomoć je 17764, a pozivom na njega donirate 2 KM.

Broj za donacije Pomozi.ba je 17039, a pozivom donirate 2KM.

17023 je broj na koji možete donirati Crvenom križu BiH.

Pozivom na broj 17081 donirate 2KM Merhametu, koji će donirati najugroženijim.

Crveni krst u FBiH je također otvorio humanitarni broj 17023, a navode da se uplate mogu vršiti i na namjenski račun 1340011130004680 – ASA Banka d.d. Sarajevo.

Slični članci

Back to top button