BiHCrna hronikaHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijesti

Nakon stravičnih poplava: Pronađeno tijelo još jedne osobe u Jablanici

U večernjim satima pronađena je još jedna stradala osoba u Donjoj Jablanici. Prema potvrđenim informacijama, od 20 do 40 osoba vode se kao nestale, javila je reporterka N1 sa mjesta događaja.

Mnogo je spekulacija o tome šta je moglo dovesti do ovih katastrofalnih posljedica. Službeni broj poginulih u poplavama u Jablanici je bio 16, ali je u večernjim satima pronađeno još jedno tijelo tako da se strahuje da će broj biti mnogo veći.

Federalna uprava civilne zaštite potvrdila je kako je od 20 do 40 osoba nestalo, tj. zarobljene su u ruševinama ili se nalaze pod vodom.

Džamija i mnoge kuće u Donjoj Jablanici su i dalje u potpunosti potopljene, a bageri pokušavaju prokopati kanale kako bi se voda mogla povući da se nastavi potraga za nestalima.

Ekipe su i dalje na terenu i radit će cijelu noć.

Iz Civilne zaštite Jablanica za Bljesak.info su rekli kako još uvijek nemaju informacije koje mogu davati u javnost, te očekuju da će kasno u noći i tijekom jutra imati konkretnije podatke o nestalima i stradalima jer su ekipe na terenu.

”Trenutno nam ne rade mobilni telefoni, samo fiksni, pa nismo informirani s terena, dok se ekipe ne vrate u centralu”, rečeno nam je. Dodaju da se radi na raščišćavanju puteva. 

Oko 19 sati službena informacija koju smo dobili da je broj poginulih na području Donje Jablanice i Konjica je 16, što s ovom osobom čini 17 stradalih.

U sportskoj dvorani u Jablanici osigurano je 80 kreveta, rekao je Juka, iako je kaže većina osoba smještena kod članova obitelji, no dvorana je stavljena u pripravnost za osobe koje nemaju gdje. 

– Pročitajte više na: https://bljesak.info/vijesti/crna-kronika/pronadeno-tijelo-jos-jedne-osobe-u-jablanici/468691

Slični članci

Back to top button