BiHCrna hronikaHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijesti

Iz Vlade HNK izašli sa podacima: Potvrđeno 14 smrtnih slučajeva!

Iz Vlade HNK su upravo potvrdili 14 smrtnih slučajeva u katastrofalnim poplavama i odronima koji su zadesili mnoge dijelove ovog kantona.

“Mogu konstatovati da imamo 14 smrtnih slučajeva. Službe rade sve što je u mogućnosti da spase unesrećene”, započeo je šef odjela za odnose sa javnošću Vlade HNK, Darko Juka.

“Zadnja informacija je da se vozilo hitne pomoći uspjelo probiti između Konjica i Jablanice, da dođemo do ljudi. Fizički je potpuno odsječena Donja Jablanica i tamo je situacija najgora. Saobraćaj je u potpunosti prekinut, vidjeli ste sve na fotografijama. Unesrećeni se izvlače čamcima OSBiH, ronilačkih službi, sve su snage na terenu. Govorimo o civilnoj zaštiti, GSS-u, policiji, crvenom krstu, vatrogascima… Sa strane Vlade smo alarmirali sve nivoe vlasti u BiH, od državne do entitetske razine”.

“Ponavljamo kao stalni apel da ljudi shvate da je situacija dramatična i da ne kreću na put prema Konjicu i Jablanici ni iz jednog smjera. Oni prave samo dodatni problem danas, već imamo problem sa teretnim vozilima na Bradini gdje se vozila okreću i vraćaju nazad u Sarajevo”.

“Bile su dvije izuzetno kritične situacije sa unesrećenim dječakom i trudnicom u visokom stepenu trudnoće i evakuisani su, te prebačeni u bolnicu. Dječak je stabilno, trudnici se trenutno bore za život ali je nažalost izgubila dijete”, zaključio je Juka.


(Vijesti.ba)

Slični članci

Back to top button